Veel gestelde vragen

Basic CMYK

  1. Welke lak wordt gebruikt bij FOCWA Eurogarantbedrijven?

   FOCWA Eurogarantbedrijven maken gebruik van gerenommeerde lakmerken. Al deze lakken zijn watergedragen (beter voor het milieu). Er zijn geen kwaliteitsverschillen tussen   deze lakken. Ze zijn allemaal goed. De voorkeur voor een bepaalde lak berust op een persoonlijke keus van de Eurogarant-ondernemer.

  2. Worden er nieuwe of gebruikte onderdelen toegepast bij een reparatie?

   Afhankelijk van de polisvoorwaarden, kunt u als klant kiezen. Wat vaststaat is dat nieuwe onderdelen betrokken worden uit het officiële dealernetwerk, gebruikte onderdelen betrokken worden uit het netwerk van gecertificeerde demontagebedrijven, dat de onderdelen merkorigineel zijn en dat hun herkomst herleidbaar is.

  3. Wat is nou het verschil tussen een garage en een werkplaats voor schadeherstel?

   Er zijn allerlei verschillen. Een portier uitdeuken is iets heel anders dan het vervangen van een koppelingsplaat. Het spuiten van een motorkap heeft niks te maken met het onderhoud aan een airco. De werkplaats van een schadehersteller ziet er heel anders uit dan een garage.Een garage verzorgt het technisch onderhoud van de auto en het schadeherstelbedrijf herstelt de carrosserie.

  4. Heeft elke dealer dan niet zijn eigen werkplaats?

   Nee, zeker niet. Een dealer die geen eigen schadeherstelwerkplaats heeft, brengt uw schadeauto naar een FOCWA Eurogarantbedrijf.

  5. En een dealer die wel een eigen werkplaats heeft?

   Deze dealers repareren uw autoschade wel. Overigens is de kans groot dat zo’n dealer een FOCWA Eurogarant-erkenning heeft!

  6. Zijn er alleen maar tevreden klanten bij FOCWA Eurogarantbedrijven?

   Minder dan 0,5 promille van de klanten is het oneens met de manier waarop hun schade is hersteld. Hun klachten nemen wij uiteraard wel serieus en worden, indien partijen er niet uitkomen, behandeld door de FOCWA-NIVRE geschillencommissie.

  7. FOCWA Eurogarantbedrijven en verzekeraars werken zo soepel samen, waarom was dat vroeger niet?

   Vroeger bestonden er nog geen gecertificeerde werkprocessen die duidelijkheid geven over wat een schadehersteller allemaal moet doen (en dat is meer dan men denkt). Men kon ook nog geen schadefoto’s via internet naar een expert doorsturen.

  8. Wat betekent eigenlijk de afkorting FOCWA?

   Het is een afkorting van een heel lange naam uit 1936: Federatie vanOrganisaties in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven.